Incarcarea dura a bratelor de malaxor pentru utilajele terasiere

In ultimele decenii, pe plan mondial, lucrările de terasamente stau la baza realizării diferitelor proiecte precum construcția de drumuri, autostrăzi etc.

Însă, posibilitatea de degradare a echipamentelor este foarte mare. Această aplicație urmărește repararea lor prin procedee moderne de sudare pentru realizarea parametrilor funcționali. Cauza deteriorării materialului este datorată uzurii prin abraziune care este provocata de prezenta particulelor dure între suprafețele de contact sau de asperitățile mai dure ale uneia din suprafețele de contact.

Recondiționarea face parte din procesul de reparare, prin ea înțelegându-se totalitatea operațiilor la care acestea sunt supuse in vederea restabilirii formei geometrice dimensiunilor inițiale sau de reparație, precum si a proprietăților funcționale ale materialului din care acestea sunt confecționate.

Pregătirea piesei

In prima faza pentru încărcarea zonei uzate a fost necesara pregătirea piesei.

Curățarea zonei uzate folosind polizorul unghiular echipat cu perie circulara rotativa.

Construirea marginilor

Temperatura de preincalzire(link echipamente oxi-gaz) se alege in functie de continutul de carbon din materialul de baza, in  intervalul 200 – 250 0C

Pentru refacerea formei s-a folosit echipamentul multiproces EWM TITAN 350 puls, folosind sarma pentru sudare AWS ER309LSi sau OK Autrod 309LSi pentru stratul tampon, obtinand un cordon de 4 mm inaltime.

In continuare, pentru stratul dur s-a sudat cu o sarma de la BOHLER UTP A DUR 600 in cel mult trei straturi ( pana la cota finala de 12 mm )

Aceasta sarma este folosita pentru sudarea  MAG  pentru  părți structurale supuse impactului ridicat și abraziune medie. In ciuda durității înalte, materialele sudate sunt rezistente, la fisuri și au o capacitate bună de tăiere. Cordonul sudat  dezvolta o duritate intre 54-60 HRC.

Umplerea

După ce marginile au fost construite urmează umplerea. Pentru umplere s-a folosind aceeași tehnologie prezentata mai sus cu o schimbare a arcului de sudura prin impulsuri si o intensitate a curentului de sudare mai mare.

În urma încărcării cu sudura s-a realizat o creștere a duratei de exploatare a acestora in raport cu cele fabricate in varianta fără protecție la uzura.

Coș de produse
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0