Incarcarea și repararearea zonelor uzate ale arborilor/axelor

Incarcarea prin sudare a axelor/arborilor /osiilor se poate realiza atat prin proceu TIG cat si MIG/MAG utilizand echipamentul potrivit si respectand anumiti pasi.

Pregatirea

Pregatirea este foarte importanta, zona ce urmeaza a fi sudata trebuie sa fie foarte bine curatata.Se recomanda inlaturarea oxizilor, lubrifiantilor sau a altor substante si impuritati ce pot contamina baia de metal topit de pe suprafata afectata.

Pentru pozitionarea axului se recomanda o  ca piesa sa fie montata astfel incat sa se poata roti elicoidal

Gazul de protectie are un rol foarte important, si anume impiedica gazele atmosferice sa intre in contact cu baia de metal topit. Pentru a avea o protectie cat mai buna a băii de sudura este bine sa utilizati duze de gaz cu lentila care creaza un flux mai lin si mai stabil al gazului de protectie.

Parametrii de sudura si echipament

Setati sursa de sudura  pe DC cu polaritate directa si tipul de aprindere al arcului, cu inalta frecventa HF sau Lift Arc . Lungimea arcului electric trebuie sa fie cat mai mica, varful electrodului nefuzibil aproape sa atinga metalul de bază, pentru a avea un control mai bun asupra băii. In cazul in care electrodul de wolfram atinge putin baia sau vergeaua trebuie reascutit.In momentul in care sudati metale inalt aliate trebuie setat gazul de final intre 5 si 10 secunde si mentinuta duza pe pozitie pana ce cordonul se sudura se raceste in mediu de gaz protector,pentru refolosirea vergelei trebuie taiat capatul oxidat pentru a preveni contaminarea.

Pentru a reduce din deformatii cordoanele trebuie sa fie longitudinale si paralele iar pentru limitarea temperaturii de la capatul cordonului va recomandam sa incepeti cordonul din exteriorul axului spre centru.

Coș de produse
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0