Sudarea alamei

Alama este un aliaj al cuprului cu diferite cantități de zinc, ce prezinta o oarecare dificultate la sudura datorita punctului de topire scăzut al zincului (419°C). Vaporii rezultați din fierberea zincului (907°C), fac ca baia de sudura sa fie instabila si mai greu de controlat, existând posibilitatea de a contamina electrodul de wolfram.

Odată cu creșterea conținutului de zinc, culoarea sa se deschide și rezistenta la coroziune scade. Exista alama galbena care conține pana la 80% cupru si alama roșie sau tombac, cu un conținut de cupru de peste 80%.

De asemenea alama este un foarte bun conductor termic ceea ce înseamnă ca este nevoie de o energia mai mare pentru a realiza cordonul sudat.

In cazul unor aliaje cupru-zinc care formează oxizi cu o temperatura ridicata de topire poate fi folosit curentul alternativ.

Foarte importanta este utilizarea unui echipament de sudare cu arc pulsat.

In cazul prezentat de noi este vorba de o alama ( table si profile ) cu conținut mediu de zinc, sudabila, care a fost sudata cu baghete de CuSn prin procedeul TIG cu un echipament de sudare EWM Tetrix 230 AC/DC puls.

Gazul de protectie folosit a fost argon 100 %.

Sfaturi

Electrodul de wolfram ascutit la un unghi mai mare.

Viteza de sudare constanta

Curățarea materialului este foarte importantă , zona sudata trebuie sa fie lipsita de impurități, se recomanda curățarea cu acetona.

Ordine sudare: din centru spre exterior

Coș de produse
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0