SOLUȚII DE SANFRENARE

PREGĂTIREA AUTOMATĂ A MUCHIILOR DE SUDURĂ

 

       Zona de tăiere a muchiilor de sudura a fost una dintre priorități și a făcut parte integrantă din cercetarea și dezvoltarea MicroStep de mai mulți ani. S-a recunoscut importanța acestei tehnologii pentru eficientizarea procesului de producție și Microstep si-a dat seama că multe domenii ale industriei inginerești vor beneficia foarte mult de dezvoltarea corespunzătoare a acesteia. Datorită concentrării și experienței pe termen lung, Microstep a reușit să inoveze în permanență echipamentele și, în plus, să dezvolte noi tehnologii care i-au asigurat un loc stabil în rândul liderilor de pe piața de tăiere a muchiilor inclinate.

Bevel 6

        Conform studiilor de teren, până la 50% din piesele produse în industria de tăiere CNC la nivel mondial trebuie să aibă margini teșite, cu toate acestea doar un procent considerabil mai mic de mașini este echipat cu stații de scule pentru taiere inclinata. Motivul poate fi costul suplimentar al acestui echipament avansat, dar, în principal, este în continuare o conștientizare relativ scăzută a factorilor de decizie din companiile de inginerie cu privire la posibilitățile, disponibilitatea și fiabilitatea stațiilor de instrumente contemporane. Beneficiile - o precizie mai mare, împreună cu economii semnificative de timp de producție și capacități - depășesc cu ușurință investiția inițială mare. Mai mult decât atât, în pregătirea automată a muchiilor teșite pe obiecte 3D, cum ar fi cupole, țevi, profile dreptunghiulare sau IPE, utilizarea stațiilor de scule specializate pe mașinile bazate pe portal aduce un beneficiu financiar mare în comparație cu roboții folosiți în mod obișnuit.

bevel 2

         De la introducerea rotatorului cu plasmă în 2000 și a unui rotator cu jet de apă în 2001, MicroStep a depus eforturi continue pentru a stabili tăierea automată a muchiilor teșite ca tehnologie de producție comună și extrem de eficientă pentru pregătirea muchiilor de sudură pe diferite tipuri de materiale. Scopul Microstep este să livreze mașini de tăiat care pot produce piese tăiate cu muchii tesite de calitate și precizie convingătoare, cu toate acestea, funcționarea mașinilor este păstrată destul de simplu. De-a lungul anilor, îmbunătățiri ale mecanicii și controlului mișcării stațiilor de lucru Micropstep de înclinare rotativă și 3D au mers mână în mână cu dezvoltarea terților de surse cu fascicul de energie și punerea în aplicare a celor mai noi tehnologii de tăiere dezvoltate de furnizorii Microstep. 

     

 

 

Bevel 3
 

 

 

 

Mașinile MicroStep oferă două tipuri de procese de teșire:


DBP - procedeu de tăiere înclinată (șanfrenare) directă - reprezintă modul clasic de tăiere a sanfrenului în care se taie direct în materia primă (foaie, țeavă, profil sau cupolă). Marginea tăiată a formei solicitate - A, V, Y, X sau K - este creată prin tranziții multiple ulterioare ale instrumentului de tăiat (la unghiuri diferite) de-a lungul muchiei tăiate. Mașinile MicroStep cu două Rotatoare permit tăierea a două părți identice folosind două capete rotative simultan. Unghiul maxim de inclinare actual al stațiilor de scule furnizate este: 52 ° pentru plasmă, 45 ° pentru laser, 65 ° pentru oxigen și 45 ° pentru jet de apă.

ABP - Proces de teșire adițional - permite adăugarea de tesire la piese care au fost deja tăiate cu un instrument drept de plasmă, laser, oxigen sau chiar jet de apă (pentru informații suplimentare a se vedea pagina XY).


 

Datorită acestui context, astăzi Microstep sunt capabili să ofere o soluție cuprinzătoare de tăiere a muchiilor teșite pentru o gamă largă de materiale și grosimi. Funcția completă de teșire și funcțiile de susținere, precum calibrarea geometriei torțelor și compensarea adaptivă a conicitatii, permit clienților noștri să taie tevile într-un mod convenabil, utilizând diferite tehnologii de tăiere - plasma, laser, jet de apă și oxigaz, precum și să taie tevi în o gamă largă de grosime a materialului care ajunge de la 5 mm la 300 mm (în funcție de tehnologia de tăiere folosită).

Mai mult, datorită caracteristicilor unice ale sistemului de control dezvoltat intern iMSNC și a cunoștințelor profunde ale diferitelor tehnologii de tăiere, mașinile MicroStep sunt capabile să combine diverse tehnologii (de exemplu, plasmă și jet de apă) într-un singur plan de tăiere.

 
                             Bevel 4             Bevel 5

 

În general, precizia tăierii este determinată de precizia mecanică a mașinii de tăiat, precizia tehnologiei de tăiere și stadiul de dezvoltare a algoritmilor aplicați de control al distanței de torță față de materialul tăiat. În afară de utilizarea constantă a unor componente de înaltă calitate, acuratețea mecanică a mașinilor de tăiat MicroStep este oferită de mai multe soluții avansate:


ITH - suport inteligent pentru torță - asigură protecția  în caz de coliziune accidentală. Funcția de alunecare înapoi asigură revenirea torței în poziția corectă după eliminarea coliziunii. Corpul ITH include un sistem avansat de senzori pentru detectarea poziției exacte a torței și oferă, de asemenea, funcția de rotație fără sfârșit.

ACTG - Auto-calibrare a geometriei sculei - asigură că în timpul rotirii și înclinării unui rotator vârful torței rămâne întotdeauna în poziția necesară (exactă). Sistemul ACTG constă dintr-o stație de calibrare, o sondă de extensie a tortei și un software de control avansat. ACTG elimină necesitatea reglării mecanice a capului de tăiat și reduce semnificativ timpul de configurare al mașinii de la șine. 

 


 

Material conceput de: Dan Sabău