Echipament de sudare si curatare cu laser IPG LIGHTWELD 1500 XC

LightWELD tehnologie manuală de sudare cu laser

Sistemele manuale de sudare și curățare cu laser LightWELD™ sunt ușor de utilizat și oferă rezultate excelente și consecvente pentru sudarea unei game largi de materiale și grosimi, cu o productivitate foarte ridicată. Funcția opțională de curățare cu laser optimizează calitatea sudurii și crește și mai mult productivitatea.

Descrierea produsului

Echipament de sudare si curatare cu laser IPG LightWELD XC

LightWELD tehnologie manuală de sudare cu laser

Sistemele manuale de sudare și curățare cu laser LightWELD™ sunt ușor de utilizat și oferă rezultate excelente și consecvente pentru sudarea unei game largi de materiale și grosimi, cu o productivitate foarte ridicată. Funcția opțională de curățare cu laser optimizează calitatea sudurii și crește și mai mult productivitatea.

O gamă completă de scule laser foarte productive

Sistemele de sudare manuală LightWELD sunt concepute pentru sudare rapidă, de înaltă calitate, cu operare simplă și ușurință în utilizare. LightWELD 1500, LightWELD XC și LightWELD XR formează o gamă completă de soluții extrem de productive pe care utilizatorii le pot alege pentru a se potrivi cu aplicațiile lor de sudare.

SUDARE CU LASER
Viteza mare, încălzirea locală a materialului și o zonă mică afectată de căldură, toate acestea fac din LightWELD o sursă ideală pentru sudarea materialelor de diferite grosimi, fără a necesita o experiență avansată a operatorului.
CURĂȚARE PREALABILĂ CU LASER
Curățarea prealabilă cu laser îndepărtează coroziunea și impuritățile de pe suprafața materialelor și îmbunătățește calitatea sudurii. Această metodă bazată pe laser este mai rapidă decât curățarea mecanică. Nu se utilizează substanțe chimice sau abrazive.
CURĂȚARE FINALĂ CU LASER
Curățarea după sudare îndepărtează decolorarea
suprafeței și îmbunătățește aspectul final fără a fi nevoie de șlefuire suplimentară sau de alte operațiuni mecanice.

 

 

LightWELD AVANTAJELE SUDĂRII MANUALE CU LASER

Sistemele manuale de sudare cu laser LightWELD permit o sudare semnificativ mai rapidă și sunt mai puțin solicitante pentru operator decât sudarea MIG sau TIG. Sudarea cu laser cu dispozitivul LightWELD oferă rezultate de înaltă calitate și consecvente, cu o deformare minimă a materialului sudat.

Mașini de sudură clasice Sistemele laser LightWELD
Viteza Medie Înaltă – de până la 4 ori mai rapidă decât TIG
Calitatea În funcție de experiența utilizatorului Înaltă
Timpul de instruire Lung Scurt
Setările parametrilor de sudare Greu și îndelungat Simplu și rapid
Flexibilitate pentru diverse materiale Limitată cu consum mare de materiale consumabile Vastă
Zona afectată termic Extinsă Mică
Deformare după sudare Considerabilă Foarte mică
Sudare cu wobbling Nu Da – până la 5 mm lățime
Curățare prealabilă înainte de sudare Nu Da – îndepărtează coroziunea, oxidarea, uleiul și grăsimea
Curățare finală după sudare Nu Da – îndepărtează funinginea, murdăria și decolorarea

 

LightWELD este foarte ușor de utilizat, iar procesul de sudare este de 4 ori mai rapid decât metoda TIG. Este posibil să se sudeze diferite materiale cu o gamă largă de grosimi. Datorită laserului, se introduce foarte puțină căldură în proces. Nu este nevoie de un operator cu multă experiență în sudare.

LightWELD XC și LightWELD XR oferă și o funcție de curățare cu laser. Curățarea poate fi utilizată înainte de sudare pentru a îndepărta oxidarea, coroziunea, vopseaua, uleiul sau grăsimea de pe suprafață. În schimb, curățarea cu laser după sudare îndepărtează funinginea și
impuritățile din procesul de sudare.

OPȚIUNI LightWELD PENTRU SUDARE ȘI CURĂȚARE CU LASER

Orice LightWELD are întotdeauna încorporate automat presetări optimizate pentru sudarea diferitelor materiale. Acest lucru este esențial pentru suduri de înaltă calitate și uniforme, care nu depind de experiența și nivelul de cunoștințe al operatorului. În plus, sistemele LightWELD XC și LightWELD XR oferă funcții de curățare cu laser care pot fi utilizate înainte și după sudare. Curățarea înainte de sudare îndepărtează uleiul, grăsimea, vopseaua sau alte impurități care pot afecta calitatea sudurii. Curățarea după sudură îmbunătățește aspectul sudurilor, eliminând în același timp nevoia de prelucrare ulterioară.

LightWELD  sudează cu ușurință oțelul inoxidabil și structural, aluminiul, titanul, aliajele de cupru și nichel fără a deforma piesele care urmează să fie sudate. Modurile prestabilite asigură setări adecvate ale parametrilor de sudare pentru suduri consistente și de înaltă calitate. Sistemul încorporat de oscilație a fasciculului laser reduce semnificativ efortul necesar pentru a uni cu precizie componentele sudate.

LightWELD este atât de performant încât poate topi metalul și poate    crea o sudură uniformă chiar și în prezența impurităților. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate de sudură și pentru a reduce porozitatea materialului, curățarea prealabilă cu laser este cea mai bună alegere. Chiar și cei mai buni sudori pot lăsa funingine, murdărie și semne vizuale de încălzire locală. Curățarea cu laser după sudarea cu LightWELD XC sau LightWELD XR asigură o sudură curată fără a fi nevoie de curățare manuală.

 

Alternarea între sudare și curățare este rapidă și ușoară. Pur și simplu slăbiți manșonul, schimbați duza și selectați funcția de sudare sau curățare de pe panoul de control.

 

Siguranța în exploatare

 

 

 

Legile internationale impun ca toate sistemele lase din clasa 4 sa incorporeze urmatoarele caracteristici de control pentru a asigura siguranta operatorului:

 

  • Buton E-stop pentru dezactivarea laserului in caz de urgente.
  • Key Control ca mijloc de activare/dezactivare emisie laser.

 

 

  • Comanda pentru dezactivactivarea laserul în caz de  intrare neașteptata in zona de lucru al laserului

 

 

 

LightWELD incorporeaza caracteristici de siguranta suplimentare pentru a asigura siguranta operatorului:
  • Semnale luminoase si sonore cand laserul este activat
  •  Laserul functioneaza numai cand duza de sudura atinge piesa
  • Emisia laser este dezactivata daca plasma de sudura nu este detectata
  • Declansator cu doua niveluri ca masura suplimentara de siguranta

Doriți să ne contactați în legătură cu acest produs?

Doriți informații suplimentare, o informare asupra stocului, un preț special?

Nu ezita să ne contactezi prin formular!

sau

Ai nevoie de aparate de sudură sau aparate de tăiere cu plasmă?

Compania Rebels oferă pentru închiriere echipamente de sudare MMA/TIG/MIG-MAG și aparate de debitare cu plasmă

Coș de produse0
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0