Pistolet sudare TIG/WIG cu extracție de noxe Abicor Binzel xFUME TIG 260 W

Cu pistoletele cu extracție xFUME® TIG răcite cu aer, precum și răcite cu lichid, ABICOR BINZEL a dezvoltat pistolete cu extracție a noxelor special pentru sudarea WIG, care absorb noxele de sudare la punctul de origine și împiedică astfel inhalarea fumului toxic

SKU: 7X7SH046520102B110 Categorie:
Pistolet sudare TIG/WIG cu extracție de noxe Abicor Binzel xFUME TIG 260 W 3

Descrierea produsului

Sudarea WIG este considerată un proces de sudare aproape fără noxe. În comparație cu sudarea MIG sau MAG, noxele de sudură sunt considerabil mai puțin vizibile – dar aparența este înșelătoare: noxele rezultate sunt în mare parte invizibile, dar și mai periculoase dacă sunt inhalate.

Sudarea WIG este adesea folosită pentru lucrări de sudare în care aspectul vizual este important pe lângă calitate. Materialele sudate prin procedeul WIG sunt, de exemplu, oțel inoxidabil, de asemenea oțel inoxidabil înalt aliat sau aluminiu, care arată foarte frumos atunci când sunt sudate curat și uniform. Cu toate acestea, sudarea unor astfel de materiale eliberează particule toxice de noxe de sudură care sunt în mare parte invizibile, dar nu mai puțin periculoase. Dacă acestea sunt inhalate, pot apărea consecințe grave pe termen lung, precum silicoza de aluminiu sau, în cel mai rău caz, cancer la nivelul tractului respirator. Aceasta înseamnă că noxele invizibile de sudură încă există și trebuie absorbite și evacuate direct din proces înainte de a putea pătrunde în aerul ambiant și în organele respiratorii. Cu pistoletele cu extracție xFUME® TIG răcite cu aer, precum și răcite cu lichid, ABICOR BINZEL a dezvoltat pistolete cu extracție a noxelor special pentru sudarea WIG, care absorb noxele de sudare la punctul de origine și împiedică astfel inhalarea fumului toxic.

Pistoletele cu extracție a noxelor xFUME® TIG sunt ideale atunci când sunt utilizate cu o unitate mobilă de extracție a noxelor de sudură de la ABICOR BINZEL. Desigur, pistoletele cu extracție xFUME® TIG pot fi conectate și la alte modele de la ABICOR BINZEL sau la unitățile de extracție a noxelor de la alți producători, precum și la unitățile de extracție fără certificare W3.

Pistolete WIG cu extracție a noxelor xFUME® TIG în detaliu

Racire cu aer: xFUME® TIG 150 până la 105 amperi AC (150 A DC) la 35 % D.A. și xFUME® TIG 260 W răcire cu lichid până la 185 amperi AC (260 A DC) la 100 % D.A. sunt potrivite ideal pentru sudarea oțelurilor inoxidabile, aliajelor de aluminiu, precum și materialelor înalt aliate în producția generală. xFUME® TIG 300 W răcit cu lichid își poate arăta punctele forte în special în procesele de sudare în curent alternativ cu amperaj mare  – de exemplu, la sudarea materialelor din aluminiu. Bineînțeles, poate fi utilizat și pentru toate celelalte procese de sudare WIG.

Oriunde se sudează în principal materiale care eliberează vapori nocivi în timpul sudării, pistoletele cu extracție xFUME® TIG sunt instrumente sigure și fiabile pentru sudori.

În plus față de duza de protecție și de extracție nou dezvoltată, patentată, combinată, pistoletele cu extracție xFUME® TIG utilizează conceptul de consumabile de înaltă performanță, cu portelectrod, testate și testate de la ABICOR BINZEL. Acesta conține pensetă și portpensetă combinate într-o singură piesă, oferă o suprafață mare pentru transmiterea curentului și disiparea căldurii și asigură poziționarea perfectă a electrodului de wolfram. Deoarece cu acest concept portpenseta nu mai este necesară, acest lucru are, de asemenea, un efect pozitiv asupra costurilor de stocare și de operare.

Sudarea WIG este utilizată la aplicații unde cordonul de sudură ar trebui să aibă un aspect deosebit de bun. Deoarece prin acest proces sunt adesea produse cusături de sudură foarte fine și precise, pistoletul WIG trebuie să fie extrem de la îndemână, ușor și să asigure o vedere ideală a procesului – la fel și un pistolet cu extracție a noxelor WIG. Pistolele WIG cu extracție a noxelor de sudură xFUME® TIG au o duză ceramică combinată de protecție și extracție, care are un capăt frontal subțire și astfel asigură o vedere foarte bună asupra procesului de sudare. Extracția noxelor la de sudarea WIG devine ușoară cu xFUME® TIG.

Avantajele xFUME® TIG dintr-o privire:

  • Extragere fiabilă a noxelor
  • Ergonomie și manevrabilitate remarcabile
  • Protecție ceramică combinată, patentată și duză de extracție pentru capătul frontal subțire
  • Acoperire foarte bună cu gaz de protecție
  • Potrivit pentru toate unitățile mobile de extracție a fumului, în special cele cu clasa de filtru W3

Date tehnice

Tip: xFUME® TIG 260 W
Răcire: lichid
Curent (A)
DC: 260
AC: 185
D.A. (%): 100
Ø electrod (mm): 1,0 – 3,2
Debit m3/h
Duză extracție: 14,8
Conector: 23,7

Informații

Tip de răcire pistolet

Lungime furtun pistolet sudare

Documente tehnice

Doriți să ne contactați în legătură cu acest produs?

Doriți informații suplimentare, o informare asupra stocului, un preț special?

Nu ezita să ne contactezi prin formular!

sau

Ai nevoie de aparate de sudură sau aparate de tăiere cu plasmă?

Compania Rebels oferă pentru închiriere echipamente de sudare MMA/TIG/MIG-MAG și aparate de debitare cu plasmă

Coș de produse0
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0