SUDAREA LA POZITIE CU SARMA MAG DIAMONDSPARK 54 MC

Imbinările sudate pot fi realizate în următoarele poziţii de sudare (Fig. 1):

PA – orizontală şi orizontală în jgheab;

PB- orizontală cu perete vertical;

PC – orizontală pe perete vertical;

PD – orizontală peste cap;

PE – peste cap;

PF – verticală ascendentă ;

PG – verticală descendentă ;

 

Poziţia de sudare este definită de poziţia capătului liber faţă de orizontală. PA arată că electrodul este poziţionat vertical.

 

           Figura 1.  Poziţii de sudare

 

a-PA, b-PB, c-PC,d-PD, e-PE, f-PF, g-PG, h-orientare în spaţiu

In aplicatia de mai jos a fost folosita sarma de sudura premium de la voestalpine BOHLER diamondspark 54 MC – sarma tubulara cu pulberi metalice, pentru executarea unei imbinari sudare de colt la pozitie.

https://www.youtube.com/watch?v=Yv1mo9Wtaqg

  Pozitia de sudare PF – vertical ascendent.

Pentru realizarea cordonului fara pendulare s-a ales functia SUPERPULS care ajuta mult sudorul la pozitia vertical ascendent ( PF ).

Materialul de adaos folosit este o sarma tubulara cu pulberi metalice care se poate folosi la imbinarile sudate cu unul sau mai multe straturi a otelurilor carbon, carbon-mangan sau a otelurilor similare inclusiv cele cu o granulatie fina.

Gazele de protectie recomandate sunt M21 (Argon- CO2) sau C1(CO2).

Sarma asigura o limita de curgere ridicata a cordonului sudat  (≥ 460Mpa), o sudabilitate buna si o cantitate redusa de stropi. Proprietati mecanice excelente la temperaturi scazute (-60 ° C).

Aceasta sarma poate sa fie folosita in aplicatii automatizate-robotizate si pentru sudarea stratului de radacina a tevilor si imbinarilor cap la cap.

Pentru realizarea imbinarilor sudate s-a folosit echipamentul de sudare de la producatorul German EWM, Phoenix 405 puls.

 

                         

 

Coș de produse0
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0