Repararea unei carcase de aluminiu cu un defect de turnare

Turnarea aluminiului este un procedeu care utilizează aluminiul topit pentru a fi turnat într-o matriță și răcit pentru a forma o componentă de aluminiu dorită. Exista numerosi factori care pot duce la aparitia unor defecte. Pentru remedierea lor sunt recomandati urmatorii pași.

Pregatire

Primul pas este frezarea zonei si curatarea ei de incluziuni.

Este necesara apoi o preincalzirea a materialului. Ea se poate face cu un arzator folosind gaz butan sau in cazul de fata preincalzirea s-a facut doar in zona afectata folosind chiar pistoletul TIG in curent alternativ

Operatia de sudare

Dupa preincalzirea urmeaza operatia de sudare cu procedeul TIG/WIG in curent alternativ folosind gaz de protectie argon , sursa de sudura folosita  EWM Tetrix 351 AC/DC

Materialul de adaos s-a ales in functie de materialul de baza si anume vergele ESAB OK Tigrod 5356 iar a doua varianta ar fii baghetele de la Bohler Union AlMg 5.

Rezultat

Au fost necesare 2 straturi iar dupa sudarea fiecarui strat materialul a fost detensionat mecanic prin lovirea lui cu un ciocan.

Rezultat

Dupa terminarea brazarii intercooler-ul este supus verificarii.

Verificarea consta in proba de presiune la care este supus intercooler-ul, in functie de utilizarea ulterioara a acestuia.

Rezultatul piesei fiind unul pozitiv, piesa neavand pierderi de presiune.

Coș de produse
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0