Repararea unei carcase de aluminiu cu un defect de turnare

Turnarea aluminiului este un procedeu care utilizează aluminiul topit pentru a fi turnat într-o matriță și răcit pentru a forma o componentă de aluminiu dorită. Exista numerosi factori care pot duce la aparitia unor defecte. Pentru remedierea lor sunt recomandati urmatorii pași.

 • Pregatire

  Pregatire

  Primul pas este frezarea zonei si curatarea ei de incluziuni.

  Este necesara apoi o preincalzirea a materialului. Ea se poate face cu un arzator folosind gaz butan sau in cazul de fata preincalzirea s-a facut doar in zona afectata folosind chiar pistoletul TIG in curent alternativ

 • Operatia de sudare

  Operatia de sudare

  Dupa preincalzirea urmeaza operatia de sudare cu procedeul TIG/WIG in curent alternativ folosind gaz de protectie argon , sursa de sudura folosita  EWM Tetrix 351 AC/DC

  Materialul de adaos s-a ales in functie de materialul de baza si anume vergele ESAB OK Tigrod 5356 iar a doua varianta ar fii baghetele de la Bohler Union AlMg 5.

 • Rezultat

  Rezultat

  Au fost necesare 2 straturi iar dupa sudarea fiecarui strat materialul a fost detensionat mecanic prin lovirea lui cu un ciocan.

 • Rezultat

  Rezultat

  Dupa terminarea brazarii intercooler-ul este supus verificarii.

  Verificarea consta in proba de presiune la care este supus intercooler-ul, in functie de utilizarea ulterioara a acestuia.

  Rezultatul piesei fiind unul pozitiv, piesa neavand pierderi de presiune.

Coș de produse0
Nu aveți produse în coș
Continuă cumpărăturile
0